Snov, označovana kot vitamin U, lahko ima pozitiven vpliv na encimske funkcije in podporo prebavnega sistema, zlasti želodca. Ta naravna sestavina se naravno nahaja v živilih, kot so zelje, listi zelene zelenjave in rumenjak. Njena glavna naloga je vzdrževanje optimalnega pH v želodcu, saj lahko prispeva k regulaciji izločanja želodčnih sokov. Poleg tega se na podlagi študije Dr. Garnett Cheney predvideva, da prispeva k zaščiti sluznice želodca in podpira celotno funkcijo prebavnega sistema (1). Vitamin U se šteje za naravni prehranski dodatek, ki lahko krepi imunski sistem, podpira razstrupljevalne funkcije telesa in zmanjšuje raven maščob in holesterola v krvi.
Izdelek VITAMIN U vsebuje snov, imenovano metil-metionin sulfonijev klorid, ki je derivat aminokisline metionina (dehidrirana oblika zeljnatega soka).
Ena kapsula tega prehranskega dopolnila vsebuje 500 mg aktivne snovi.
Dr. Garnett Cheney je bil zdravnik in raziskovalec na področju gastroenterologije, ki je živel v 20. stoletju. Dr. Cheney je bil znan po svojem raziskovanju na področju gastrointestinalnega trakta in zdravljenja želodčnih razjed. "Vitamin U" je bilo ime, ki ga je Dr. Cheney leta 1952 dal snovi, najdeni v zeljnatem soku. Na 13 pacientih je med 5-mesečno raziskavo preučeval vpliv vitamina U na želodčne in dvanajstnične razjede. Pacientom je vsak dan dajal svež zeljni sok in tako ugotovil, da je njegova uživanje pospešilo proces celjenja razjed (1).