Vsebina
Če že imate pripravljene klasične medenjake in božične sladice, boste morda še spremenili mnenje in pripravili ta hiter, okusen in zdrav desert. Z božične mize bodo izginili takoj, dobesedno bodo šli za med.
Uporabljen Vegan proteín ima res odličen okus, je lahko prebavljiv in sploh ne obremenjuje želodca. Obogaten je z vitamini skupine B, vitaminom D3 in z BCAA. Primeren je tudi za ljudi, ki trpijo za laktozno intoleranco, alergijo na gluten, vegane, vegetarijance in diabetike.
Potrebujemo
- 1 kos banane
- ¼ skodelice kokosove moke
- ¼ skodelice mandljeve moke
- 2 žlici mandljevega masla
- 2 žlički javorjevega sirupa
- 1 ČŽ cimeta ¼ muškatnega oreščka
- 2 merici (2 x 30 g) Vegan proteina - okus čokolada/cimet
Za oblaganje
- 1 ŽL kokosovega sladkorja
- 1 ŽL mletega cimeta
Postopek
V skledi z vilicami pretlačimo banano, primešamo mandljevo maslo in javorjev sirup. V drugi skledi zmešamo mandljevo moko, kokosovo moko, cimet in muškatni orešček.
V bananino kašo dodamo suhe sestavine in mešamo, dokler ne nastane testo. Končano testo razdelimo na 13 enakomerno velikih kroglic.
V plitvi skledi zmešamo kokosov sladkor s cimetom. Vsako kroglico povaljamo v mešanici in jo položimo v papirnato košarico.
Shranimo v zaprti posodi in na hladnem.
Dober tek!