Bananine-cimetove kroglice
Bananine-cimetove kroglice

Bananine-cimetove kroglice

Bananine-cimetove kroglice

Nepečene bananovo-cimetove kroglice so eden izmed tistih receptov, ki jih lahko pripravite zelo hitro - tudi v zadnjem trenutku. 

Vsebina

Če že imate pripravljene klasične medenjake in božične sladice, boste morda še spremenili mnenje in pripravili ta hiter, okusen in zdrav desert. Z božične mize bodo izginili takoj, dobesedno bodo šli za med.

Uporabljen Vegan proteín ima res odličen okus, je lahko prebavljiv in sploh ne obremenjuje želodca. Obogaten je z vitamini skupine B, vitaminom D3 in z BCAA. Primeren je tudi za ljudi, ki trpijo za laktozno intoleranco, alergijo na gluten, vegane, vegetarijance in diabetike.

Potrebujemo

  • 1 kos banane 
  • ¼ skodelice kokosove moke 
  • ¼ skodelice mandljeve moke 
  • 2 žlici mandljevega masla 
  • 2 žlički javorjevega sirupa 
  • 1 ČŽ cimeta ¼ muškatnega oreščka 
  • 2 merici (2 x 30 g) Vegan proteina - okus čokolada/cimet

Za oblaganje

  • 1 ŽL kokosovega sladkorja 
  • 1 ŽL mletega cimeta 

Postopek

V skledi z vilicami pretlačimo banano, primešamo mandljevo maslo in javorjev sirup. V drugi skledi zmešamo mandljevo moko, kokosovo moko, cimet in muškatni orešček.

V bananino kašo dodamo suhe sestavine in mešamo, dokler ne nastane testo. Končano testo razdelimo na 13 enakomerno velikih kroglic.

V plitvi skledi zmešamo kokosov sladkor s cimetom. Vsako kroglico povaljamo v mešanici in jo položimo v papirnato košarico.

Shranimo v zaprti posodi in na hladnem.

Dober tek!