Beljakovinski pšenični zdrob
Beljakovinski pšenični zdrob

Beljakovinski pšenični zdrob

Beljakovinski pšenični zdrob
Pira zmanjšuje tveganje za sladkorno bolezen tipa II, prav tako ščiti pred kardiovaskularnimi boleznimi in pomaga ženskam izogniti se nastanku žolčnih kamnov ter pojavu raka dojke.

Vsebina

Preprost recept za odlično kašo iz pšeničnega zdroba, ki je bolj nasitna, hranljiva in okusnejša zahvaljujoč micelarnemu kazeinu z visoko vsebnostjo kalcija. Posladkajte se zdravo.

Potrebujemo (2 porciji)

Postopek

  • V mleko postopoma ob stalnem mešanju dodajamo pšenični zdrob, dokler ne nastane gostejša kaša.
  • Vmešamo protein in dobro premešamo, da se protein zmeša s kuhano kašo. 
  • Kašo lahko začinimo s cimetom, mletimi oreščki, kokosom, ... po okusu

Nasvet 1

Pri intoleranci na gluten je primerno uporabiti namesto pšeničnega zdroba drugo vrsto - npr. ajdovo ali riževo.

Nasvet 2

Za ljudi, ki trpijo za laktozno intoleranco, je primerno uporabiti nadomestek klasičnega mleka - npr. sojino, makovo ali ajdovo mleko.

Micelarni kazein je zaradi vsebnosti laktoze primerno nadomestiti z brezlaktozno varianto proteina, ki je LactoFree 90 (okus banana-čokolada ali malina) ali VEGAN PROTEIN (okus čokolada-pomaranča, čokolada-višnja, čokolada-cimet).

Nasvet 3

Kašo iz zdroba si osladite z medom, dodajte kakovostno kakav, mleti cimet, domačo slivovo marmelado ali nariban kokos.

Dober tek!

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Viri

https://www.freepik.com/free-photo/semolina-porridge-butter-cinnamon-tea-pot-top-view_7570924.htm#page=1&query=semolina&position=3