Vsebina
Potrebujemo (2 porciji)
- 2 skodelici mleka
- 10 žlic pšeničnega zdroba
- 1 merica Micellar Casein / LactoFree 90 / VEGAN PROTEIN
- sveže ali liofilizirano sadje po okusu za okrasitev
Postopek
- V mleko postopoma ob stalnem mešanju dodajamo pšenični zdrob, dokler ne nastane gostejša kaša.
- Vmešamo protein in dobro premešamo, da se protein zmeša s kuhano kašo.
- Kašo lahko začinimo s cimetom, mletimi oreščki, kokosom, ... po okusu
Nasvet 1
Pri intoleranci na gluten je primerno uporabiti namesto pšeničnega zdroba drugo vrsto - npr. ajdovo ali riževo.
Nasvet 2
Za ljudi, ki trpijo za laktozno intoleranco, je primerno uporabiti nadomestek klasičnega mleka - npr. sojino, makovo ali ajdovo mleko.
Micelarni kazein je zaradi vsebnosti laktoze primerno nadomestiti z brezlaktozno varianto proteina, ki je LactoFree 90 (okus banana-čokolada ali malina) ali VEGAN PROTEIN (okus čokolada-pomaranča, čokolada-višnja, čokolada-cimet).
Nasvet 3
Kašo iz zdroba si osladite z medom, dodajte kakovostno kakav, mleti cimet, domačo slivovo marmelado ali nariban kokos.
Dober tek!
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Viri
https://www.freepik.com/free-photo/semolina-porridge-butter-cinnamon-tea-pot-top-view_7570924.htm#page=1&query=semolina&position=3