Božično pecivo - Bábovka s korenjem in beljakovinami
26. Februar 2015
Tole bábovko boste vzljubili - lahko jo uporabite kot "zajtrk" bábovko, ki jo preprosto namažete z marmelado, lahko pa jo jeste tudi popolnoma samostojno, saj ne potrebuje ničesar. Je sočna, zdrava in okusna.
Korenček pozna verjetno vsak. Uporabljamo ga verjetno vsi, a le redki poznajo tudi njegove kvalitete, vrednost in moč. Korenček je naš najbogatejši vir betakarotenov, ki se v organizmu spremenijo v vitamin A. 100 g korenčka predstavlja kar trikratnik dnevno priporočene doze vitamina A. Korenček je bogat tudi z vitamini B, C, D in E. Vsebuje magnezij, kalcij in železo. Korenček je poln antioksidantov in vlaknin. Po drugi strani vsebuje minimalno maščob in sladkorjev. Korenček je preprosto odlična rastlina polna moči. Če želite na sebi preizkusiti pozitivne učinke korenčka, bi morali dnevno pojesti 1 - 2 surova korenčka ali popiti kozarec svežega korenčkovega soka.
Proteinski LadyFit ima nizko kalorično vrednost, odlično okus, je sladkan s stevijo in vsebuje aminokislino L-lizin, ki služi za krepitev imunskega sistema.
Potrebujemo
- 280 g ovsenih kosmičev
- pest naribanih orehov
- 1 odmerek (30 g) protein LadyFit - okus vanilija-smetana
- 4 žlice medu
- 3 jajca
- 2 žlici olivnega olja / stopljenega masla
- 50 g belega jogurta
- 2 večja korenčka
- 1 jabolko
- ščep soli
- 1 pecilni prašek
- 1 čajna žlička limonine lupine
- 2 žlici kakava
- pest rozin
- maslo za namastitev pekača
Postopek
Ovsene kosmiče zmeljemo v moko, korenček drobno naribamo in v skledi zmešamo skupaj s pecilnim praškom, ščepcem soli in
proteini. Dodamo med, olivno olje, beli jogurt, limonino lupino, rozine, na koščke narezano jabolko in rumenjake.
Iz beljakov stepemo trd sneg in ga nežno z metlico vmešamo v nastalo maso - testo bo tako lepo rahlo.
Nastalo testo razdelimo na 2 polovici - v eno primešamo pest orehov, v drugo primešamo 2 žlici kakava.
Pekač namastimo z maslom, posujemo z malo moke iz kosmičev in izmenično plastimo testo v pekač do polnjenja - orehovo testo, kakavovo testo, orehovo testo, kakavovo testo, ...
Pečemo približno 40 - 50 minut pri 180 stopinjah.
Nasvet
Če nimate pekača za bábovko ali ne marate bábovk, lahko testo pripravite na primer v pekaču za mafine. Tudi ti bodo zagotovo odličnega okusa.
Dober tek!
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Viri
<a href='https://www.freepik.com/photos/flower'>Flower photo created by wirestock - www.freepik.com</a>