Božično pecivo - Brezmokovna čokoladno-pistacijeva torta
Božično pecivo - Brezmokovna čokoladno-pistacijeva torta

Božično pecivo - Brezmokovna čokoladno-pistacijeva torta

Božično pecivo - Brezmokovna čokoladno-pistacijeva torta

Če radi zdravo prigriznete, je čokoladno-pistacijeva torta brez moke odlična izbira za vas.

Vsebina

Strokovnjaki trdijo, da lahko redno uživanje pistacij vsaj en mesec zmanjša raven holesterola za do 10 %. Dovolj je, da se naučite uživati pistacije 5 dni v tednu. Na teden je dovolj, da pojeste pest pistacij. Pistacije so bogate z minerali. Vsebujejo pomembne elemente v sledovih, kot so kalcij, kalij, fosfor in železo. So odličen vir beljakovin - delež beljakovin je kar 20 %.

Potrebujemo

  • 2 cela jajca
  • 2 rumenjaka
  • 2 beljaka
  • 150 olupljenih nasekljanih pistacij (neslanih in nepraženih)
  • 110 g trsnega sladkorja
  • 80 g nasekljanih mandljev
  • 10 g kakavovega prahu
  • 160 g naribane temne, visoko odstotne čokolade
  • 20 g masla
  • 1 odmerek (30 g) Micellar Casein
  • maščoba za namastitev pekača

Postopek

V mešalniku stepemo jajca z 80 g sladkorja v peno. Dodamo pistacije, mandlje, kakavov prah, beljakovine in naribano čokolado. Zmešamo gladko testo.

Iz beljakov stepemo trd sneg in dodamo preostali sladkor. 

Nežno primešamo čokoladno-orehovo testo, ki smo ga zmešali, in na koncu prilijemo mlačno stopljeno maslo.

Testo vlijemo v dobro namazan pekač ali model za srnin hrbet in ga postavimo v predhodno ogreto pečico. 

Pečemo približno 50 minut pri 160 stopinjah.

Dober tek!