Vsebina
Strokovnjaki trdijo, da lahko redno uživanje pistacij vsaj en mesec zmanjša raven holesterola za do 10 %. Dovolj je, da se naučite uživati pistacije 5 dni v tednu. Na teden je dovolj, da pojeste pest pistacij. Pistacije so bogate z minerali. Vsebujejo pomembne elemente v sledovih, kot so kalcij, kalij, fosfor in železo. So odličen vir beljakovin - delež beljakovin je kar 20 %.
Potrebujemo
- 2 cela jajca
- 2 rumenjaka
- 2 beljaka
- 150 olupljenih nasekljanih pistacij (neslanih in nepraženih)
- 110 g trsnega sladkorja
- 80 g nasekljanih mandljev
- 10 g kakavovega prahu
- 160 g naribane temne, visoko odstotne čokolade
- 20 g masla
- 1 odmerek (30 g) Micellar Casein
- maščoba za namastitev pekača
Postopek
V mešalniku stepemo jajca z 80 g sladkorja v peno. Dodamo pistacije, mandlje, kakavov prah, beljakovine in naribano čokolado. Zmešamo gladko testo.
Iz beljakov stepemo trd sneg in dodamo preostali sladkor.
Nežno primešamo čokoladno-orehovo testo, ki smo ga zmešali, in na koncu prilijemo mlačno stopljeno maslo.
Testo vlijemo v dobro namazan pekač ali model za srnin hrbet in ga postavimo v predhodno ogreto pečico.
Pečemo približno 50 minut pri 160 stopinjah.
Dober tek!