Božično pecivo - Skutina torta s proteini
Božično pecivo - Skutina torta s proteini

Božično pecivo - Skutina torta s proteini

Božično pecivo - Skutina torta s proteini

Sladice pripravljene iz skute so popolne - ne le da so odličnega okusa, ampak vsebujejo veliko beljakovin, in če izberete nizko-maščobno različico, tudi minimalno maščob. Naša skutina torta je dodatno obogatena z Micellar Casein, ki torto odlično začini in doda še več beljakovin in vitaminov.

Vsebina

```html

Rozine so pomemben vir energije. Vsebujejo naravne sladkorje, ki telesu zagotavljajo znatno količino energije. V primerjavi z nezdravimi prigrizki telesu priskrbijo še veliko drugih pomembnih snovi. Če boste naslednjič v službi občutili utrujenost, posezite po rozinah, ki jih lahko kombinirate z vašimi najljubšimi oreščki (mandlji, lešniki ali orehi).
Rozine prav tako pomagajo telesu znebiti se toksinov. Snovi, ki jih vsebujejo, predvsem magnezij in kalij, pomagajo odstranjevati nakopičene škodljive snovi iz telesa in tako preprečujejo različne bolezni.

Potrebujemo

  • 100 g rozin
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 500 g skute
  • 3 jajca
  • 3 žlice zdroba
  • 100 g jogurta
  • moka za posipanje pekača
  • 2 odmerka (2 x 30 g) Micellar Casein - okus vanilija 

Postopek

Najprej zmešamo vse suhe sestavine in nato dodamo jajca ter na koncu skuto. Vse skupaj dobro premešamo. Vzamemo pekač, ga namažemo z maslom in rahlo posipamo z moko (ali pekač obložimo s papirjem za peko). 

Testo vlijemo v pekač in ga postavimo v pečico, segreto na 180 °C. Pečemo približno 35 - 60 minut (odvisno od pečice).
Ali je testo pečeno, ugotovimo preprosto - zobotrebec zapičimo v kolač - če je po izvleku obdan s testom, kolač še ni pečen. Če je suh, je kolač gotov. 

Nasvet 

Če pred peko testa niste okrasili s sadjem ali rozinami, lahko z njimi okrasite ohlajen kolač.
 
Dober tek!
```