Vsebina
Skutni cheesecake od Kompave pa zaradi uporabe proteina vsebuje v primerjavi z drugimi recepti manjšo količino dodanega sladkorja, saj protein kremo posladka in ji doda odličen okus ter primerno konsistenco.
Micellar Casein je vir kakovostnih beljakovin, ki vas nasitijo za daljši čas, hkrati pa je lahko prebavljiv. Obožen je z magnezijem, prebavnimi encimi in vsebuje tudi veliko vitaminov skupine B ter vitamine C in D
Potrebujemo
- 150 g polnozrnatih piškotov
- 3 paketi (3 x 250 g) nizkomaščobnega skute
- 2 skodelici sadja
- 1/2 skodelice naravnega trsnega sladkorja / med, stevia ali drugo sladilo
- 3 vrečke želatine
- 1 žlica kokosovega olja
- 2 odmerka (2 x 30 g) Micellar Casein 80 %
*Navedene sestavine so za pripravo 1 torte v okrogli obliki.
Postopek
Piškote zdrobimo ali zmeljemo v mešalniku. Dodamo kokosovo olje, dobro premešamo in maso pritisnemo na dno modela, ki smo ga rahlo namastili z olivnim oljem. Zmes z modelom damo za 15 minut v zamrzovalnik.
Medtem pripravimo sadje. V lonec damo polovico količine sladkorja in segrejemo sadje. Odložimo ga na stran, da se ohladi.
Medtem skuto zmešamo s proteinom, preostankom sladkorja in damo v mešalnik. Zmešamo v gladko kremo. V kremo iz skute dodamo želatino po navodilih (s čimer dosežemo, da bo krema držala obliko). Kremo damo na zmes, ki smo jo prej pritisnili v model.
Če se je sadje preveč ohladilo, ga ponovno malo segrejemo (ker se želatina primeša v toplo zmes). Po navodilih pripravimo želatino iz 2 vrečk in premešamo s sadjem. Zmes sadja naložimo na vrh kreme in prelijemo z želatino.
Damo na noč ohladiti in naslednji dan lahko pripravljeno dobroto uživate.
Nasvet 1
Pri serviranju lahko sladico še okrasite z liofiliziranim sadjem po okusu.
Dober tek!
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Viri
<a href='https://www.freepik.com/photos/food'>Food photo created by wirestock - www.freepik.com</a>