Vsebina
Sestavine
Testo:
- 7 kos jajc
- 140 g kokosovega sladkorja
- ščep soli
- 70 g kakava
Krema:
- 200 g mascarponeja
- 200 ml smetane za stepanje (33%)
- 250 g namazljive skute
- 2 merici ProteinFit 80 okus vanilija
Še potrebujemo:
- džem po lastni izbiri (za premaz testa)
- 200 g zamrznjenega sadja (maline, borovnice)
- sladkor v prahu za posip
Postopek:
Rumenjake s sladkorjem stepemo v gosto svetlo peno. Iz beljakov in ščepca soli stepemo poltrd sneg. Del snega in presejan kakav vmešamo v rumenjakovo peno. Nato primešamo preostali sneg iz beljakov. Testo enakomerno namažemo na večji pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, približno 15 minut.
Pečeno testo obrnemo in previdno odstranimo papir za peko. Testo pustimo, da se ohladi, in ga prerežemo na 2 enaka dela. En del premažemo z džemom.
Vse sestavine za skutno kremo skupaj stepemo s ProteinFit 80 in enakomerno nanesemo na džem. V kremo položimo zamrznjeno sadje, pokrijemo z drugim delom testa, previdno pritisnemo in pustimo, da se strdi v hladilniku, najbolje čez noč.