Čokoladna kocka

Čokoladna kocka

Vsebina

Sestavine

Testo:

  • 7 kos jajc
  • 140 g kokosovega sladkorja
  • ščep soli
  • 70 g kakava

Krema:

  • 200 g mascarponeja
  • 200 ml smetane za stepanje (33%)
  • 250 g namazljive skute
  • 2 merici ProteinFit 80 okus vanilija

Še potrebujemo:

  • džem po lastni izbiri (za premaz testa)
  • 200 g zamrznjenega sadja (maline, borovnice)
  • sladkor v prahu za posip

Postopek:

Rumenjake s sladkorjem stepemo v gosto svetlo peno. Iz beljakov in ščepca soli stepemo poltrd sneg. Del snega in presejan kakav vmešamo v rumenjakovo peno. Nato primešamo preostali sneg iz beljakov. Testo enakomerno namažemo na večji pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, približno 15 minut.

Pečeno testo obrnemo in previdno odstranimo papir za peko. Testo pustimo, da se ohladi, in ga prerežemo na 2 enaka dela. En del premažemo z džemom.

Vse sestavine za skutno kremo skupaj stepemo s ProteinFit 80 in enakomerno nanesemo na džem. V kremo položimo zamrznjeno sadje, pokrijemo z drugim delom testa, previdno pritisnemo in pustimo, da se strdi v hladilniku, najbolje čez noč.