Čokoladna torta brez sladkorja
Čokoladna torta brez sladkorja

Čokoladna torta brez sladkorja

Čokoladna torta brez sladkorja

Cheesecake je med priljubljenimi sladkimi dobrotami. Pogosto se srečujemo z različnimi različicami - čokoladni, jagodni, vanilijev, vendar klasični cheesecake običajno vsebuje resnično visok delež dodanega sladkorja. Zato smo se odločili pripraviti recept, poln beljakovin in brez dodanega sladkorja. Vsekakor se splača poskusiti ta odličen recept, cheesecake kljub temu, da je brez sladkorja, ne bo dolgo ostal na mizi.

Vsebina

Potrebujemo

Za korpus:

  • 180 g kokosove moke
  • 4 merice (60g) Lactofree protein (okus vanilija-bourbon)
  • 150 g masla
  • 4 jajca
  • ščep soli

Za kremo:

Za preliv:

  • 100g čokolade brez dodanega sladkorja
  • 100 ml smetane za stepanje

Postopek

Vse skupaj zmešamo in pritisnemo na dno tortnega modela, ki smo ga obložili s papirjem za peko ali namastili z oljem. Pečemo pri temperaturi 170°C približno 15 minut. Pečen korpus pustimo, da se ohladi.

Vse sestavine za kremo zmešamo skupaj, razen malin. Na koncu dodamo liofilizirane maline. Kremo nanesemo na pripravljen ohlajen korpus.

Cheesecake prelijemo s čokolado in okrasimo po okusu in domišljiji.

Dober tek!