Potrebujemo:
Osnovno testo:
- 1 paket piškotov
- 50 gramov stopljenega masla
Nadev:
- 500 g skute
- 3 merice Micellar Casein
- malo chia semen
- malo mleka - po potrebi
- ščep stevije
- rumova esenca
Postopek:
Piškote zmeljemo v kuhinjskem robotu ali mešalniku na manjše koščke. Dodamo stopljeno maslo. Testo položimo v tortni model s premerom cca 18 cm in ga z roko potlačimo na debelino približno 1 cm. Pripravimo nadev - skuto zmešamo s 3 mericami Micellar Caseina, dodamo ščepec mleka, stevijo, chia semena in dobro premešamo, da dosežemo gladko kremasto konsistenco. Na vrh položimo jagode ali drugo sezonsko sadje po lastnem okusu :-)
Cheesecake damo strditi v hladilnik za nekaj ur.
Želimo vam dober tek! :-)
Zakaj ravno cheesecake s proteini? Ste vedeli, da?
- V enem odmerku (30 g) dobi uživalec 100 % odmerek proteinov, encimov, kalcija, magnezija, 200 % vitamina B12 in 70 % priporočene dnevne količine vitaminov skupine B
- Organizem maksimalno nasiti
- Vsebuje vitamin D3, ki ga primanjkuje vsem ljudem (75%)
D3 se pridobiva iz listnate hrane, živalske hrane in z bivanjem na soncu, njegov pomanjkanje povzroča motnje tvorbe kosti, mehčanje kosti, zob, živčnega sistema, delovanja srca, motnje rasti. Tvegani ljudje so tisti z pomanjkanjem gibanja, nosečnice, z nezadostno absorpcijo hranil (motnje GITU), bolezni ledvic in jeter.
-
Micellar Casein je primeren pri pomanjkanju kalcija in D3
-
primeren je tudi za musli mešanice, jogurt, smetano- za nadeve, v nepečenih tortah- v smoothijih- v omakah- pudingih brez kuhanja- v sladoledu- v vodi - kot nadomestek obroka (ob lakoti)- za obogatitev vitaminov in mineralov- pri podhranjenosti (nezadostna absorpcija hranil)- za tiste, ki so navajeni stalno jesti- za dobro regeneracijo po težkem fizičnem naporu- povsod, kjer želite daljšo sitost, manj maščob in več vitaminov in mineralov