Kava, ki vas ne le poživi, ampak tudi zmanjša gube.
Kava, ki vas ne le poživi, ampak tudi zmanjša gube.

Kava, ki vas ne le poživi, ampak tudi zmanjša gube.

Kava, ki vas ne le poživi, ampak tudi zmanjša gube.

Kava je zaradi svojih spodbujevalnih učinkov na centralni živčni sistem, zaradi svoje izjemne arome in okusa eden izmed najbolj priljubljenih in najpogosteje zaužitih napitkov na svetu.

Vsebina

Veliko izmed nas si skodelico kakovostne kave najraje privošči z mlekom ali smetano. Vendar so to dodatne kalorije, brez katerih bi se včasih radi izognili. Predstavljajte si, da bi si lahko privoščili kavo z okusom prave smetane, ki je zelo koristna za telo in kot bonus ne vsebuje laktoze.

Vse bolj postajajo priljubljeni različni creamery za kavo, najnovejše si lahko kupite kar kolagen za kavo, ki doda fantastičen smetanov okus. Poleg tega, da telesu dodate kofein, mu daste veliko več. Poglejmo si torej nekaj več o kolagenih, namenjenih dišeči kavi.

Zakaj je kolagen za nas pomemben?

Kolagen je gradbena beljakovina v telesu, ki ima med drugim nalogo, da koži zagotavlja čvrstost, elastičnost in tudi nadomešča odmrle kožne celice. Tvorba kolagenskih peptidov v telesu naravno upada s starostjo, zato je pomembno, da kolagen v telo dodajamo. Če si v telo dodajamo kolagen, s tem povečujemo proizvodnjo lastnega kolagena v notranjem delu kože – dermisu. Kolagen povečuje elastičnost kože (podpira tvorbo prej omenjenega elastina) in povečuje hidratacijo kože.

ženska gube koža kolagen

3 največje prednosti kolagena

  1. Izboljšanje kože

Kot smo že omenili, se s starostjo tvorba kolagena zmanjšuje, zato smo bolj nagnjeni k nastanku gub. Številne raziskave so potrdile, da lahko z uživanjem kolagenskih dodatkov zelo dobro pomagamo koži, da izgleda mladostno, hidrirano in predvsem brez gub.

  1. Zmanjšanje bolečin v sklepih

Hrustanec, ki obdaja sklepe, je sestavljen iz kolagenskih vlaken. Tako kot nam kolagen upada iz kože, upada tudi iz hrustanca. V nekaterih primerih lahko to vodi do bolečin v sklepih. Uživanje kolagenskih dodatkov je torej odlično ne samo za našo kožo, ampak tudi za zdrav in neboleč gib.

  1. Preprečevanje osteoporoze

Kosti so sestavljene iz vlaken kolagenskih beljakovin. To pomeni, da v procesu staranja pride tudi do izgube kostne mase, kar vodi do bolezni kosti, kot je osteoporoza. Poleg kolagena je v tem primeru primerno povečati vnos vitamina D, kalcija in fosforja.

ženska bolečina hrbta

Kolagen za kavo

Če želite v prehrano vključiti več kolagena in hkrati ste ljubitelj kave, je Collagen Coffee Cream popolna izbira. Poleg kolagenskih peptidov vsebuje zdrave MCT maščobe in taurin. Kaj to pomeni?

MCT maščobe

Priljubljen trend je dodajanje masla ali MCT maščobe v kavo, kar ima za posledico pijačo z imenom "maslena kava", ki ima mlečni učinek, ne da bi vanjo dodali pravo mleko ali smetano. Takšna kava lahko zmanjša apetit ali podpira hujšanje.

Vir MCT maščob v Collagen Coffee Cream je kokosovo olje, kar pomeni, da gre za čisto rastlinski vir brez laktoze.

3 največje prednosti MCT maščobe

  1. Hitra absorpcija

Za naše telo so MCT maščobe hiter in učinkovit vir potrebne energije.

  1. Minimalno shranjevanje v maščobne zaloge

MCT maščobe se v telesu skoraj takoj pretvorijo v energijo. V primerjavi z običajnimi vrstami maščob se shranjujejo v zaloge veliko manj, in zato se iz njih ne redi.

  1. Podpirajo vzdrževanje idealne teže

MCT podpirajo občutek sitosti, s čimer naravno preprečujejo željo po različnih prigrizkih.

Taurin

Druga učinkovita sestavina v izdelku Collagen Coffee Cream je taurin, ki ima pozitiven vpliv na ohranjanje osredotočenosti, na primer med delom ali študijem. Taurin izboljšuje psihično odpornost in toleranco na stres.

kava skodelica kave zrna kave

Kolagenski proteinski dodatki so se v zadnjih nekaj letih hitro prebili v ospredje zaradi številnih prednosti, kot so povečana elastičnost kože, zmanjšanje gub in bolečin v sklepih.

Najpogostejši so kolagenski shoti ali tablete, vendar nimajo vedno dobrega okusa. Zato posezite po okusnem kolagenskem napitku ali ga dodajte v obliki creamerja v svojo skodelico kave. Raziskave so pokazale, da dodajanje kolagenskega prahu v vročo kavo nima nobenega vpliva na kakovost dodatka, ko se kava kuha v temperaturnem razponu 90 - 100 °C.