Vsebina
Potrebujemo
- 150g praženih in olupljenih lešnikov
- 2 ČŽ kakava
- 1 ČŽ cimeta
- 1 vaniljev strok
- 1 ŽŽ rjavega sladkorja
- 1 ŽŽ kokosovega olja
- 1 merica LactoFree proteina (okus čokolada)
Postopek
Lešnike stresemo na pekač in jih damo pražiti v pečico na približno 190°C, 10 minut - paziti moramo, da se ne zažgejo preveč. Nato jih vzamemo ven in še tople olupimo.
Stresemo jih v mešalnik/sekljalnik, kjer jih približno 15 sekund mešamo do gladkega, nato dodamo kakav, cimet, vaniljev strok, sladkor in olje ter ponovno mešamo s prekinitvami približno 1 minuto, da dobimo gladko konsistenco, v katero na koncu vmešamo protein in ponovno končno zmešamo. Namaz shranjujemo v hladilniku, idealno ne več kot teden dni.
Dober tek. :)