Limetina torta s kazeinom
Limetina torta s kazeinom

Limetina torta s kazeinom

Limetina torta s kazeinom

Potrebujemo:

Osnovno testo:

  • 1 skodelica mandljev (cca 200g)
  • 15 - 20 izkoščičenih datljev (270 – 300 g)
  • 1 žlica kokosovega olja

 Nadev:

  • 3 avokadi
  • sok 1 in 1/2 limete
  • 150 ml javorjevega sirupa ali agavinega sirupa
  • 2 žlici kokosovega mleka
  • 1 limeta in nekaj listov mete za okras
  • 2 merici Micellar Casein okus vanilija – limona/limeta 

 Postopek:


Začnemo z osnovnim testom. Mandlje zmeljemo v kuhinjskem robotu ali mešalniku na manjše koščke (ne v moko). Dodamo datlje, kokosovo olje in nadaljujemo z mešanjem, dokler datlji niso zmleti in se ne začnejo lepiti. Testo damo v tortni model s premerom cca 18 cm in ga razporedimo na debelino približno 1 cm. Pravilno testo mora biti gosto in čvrsto. Pripravimo nadev – izkoščičene in olupljene avokade damo v mešalnik. Dodamo limetin sok, javorjev sirup, kokosovo mleko in 2 merici Micellar Caseina z okusom vanilija – limona/limeta. Vse dobro zmešamo, dokler nadev ne dobi gladke kremaste konsistence. Pripravljen nadev damo na mandljevo-datljevo testo in ga razporedimo. Za 90 minut damo torto v zamrzovalnik, da se strdi. Po odstranitvi okrasimo z limetino lupinico in meto.

 

Dober tek :-)