Potrebujemo:
Osnovno testo:
- 1 skodelica mandljev (cca 200g)
- 15 - 20 izkoščičenih datljev (270 – 300 g)
- 1 žlica kokosovega olja
Nadev:
- 3 avokadi
- sok 1 in 1/2 limete
- 150 ml javorjevega sirupa ali agavinega sirupa
- 2 žlici kokosovega mleka
- 1 limeta in nekaj listov mete za okras
- 2 merici Micellar Casein okus vanilija – limona/limeta
Postopek:
Začnemo z osnovnim testom. Mandlje zmeljemo v kuhinjskem robotu ali mešalniku na manjše koščke (ne v moko). Dodamo datlje, kokosovo olje in nadaljujemo z mešanjem, dokler datlji niso zmleti in se ne začnejo lepiti. Testo damo v tortni model s premerom cca 18 cm in ga razporedimo na debelino približno 1 cm. Pravilno testo mora biti gosto in čvrsto. Pripravimo nadev – izkoščičene in olupljene avokade damo v mešalnik. Dodamo limetin sok, javorjev sirup, kokosovo mleko in 2 merici Micellar Caseina z okusom vanilija – limona/limeta. Vse dobro zmešamo, dokler nadev ne dobi gladke kremaste konsistence. Pripravljen nadev damo na mandljevo-datljevo testo in ga razporedimo. Za 90 minut damo torto v zamrzovalnik, da se strdi. Po odstranitvi okrasimo z limetino lupinico in meto.
Dober tek :-)