Miklavževi piškoti
Miklavževi piškoti

Miklavževi piškoti

Miklavževi piškoti

Pripravite si za božično sladkanje zdrave puhaste in hkrati hrustljave proteinske piškote. Temno čokolado v kombinaciji s proteini okusno dopolnjujejo makadamijevi oreščki. Preizkusite ta hiter in enostaven recept brez peke in presenetite družino z novo sladico na vaši praznični mizi. Poglejmo, kako to storiti...

Vsebina

Ječmenov sirup je naravno sladilo, ki se proizvaja s hidrolizo ječmenovega škroba z uporabo naravnih sladnih encimov. Zaradi svoje sestave in nižjega glikemičnega indeksa ne obremenjuje prebave. V primerjavi z navadnim sladkorjem ne povzroča zakisanja želodca (ima višji pH), in tako preprečuje izpiranje nekaterih pomembnih mineralov iz človeškega organizma.

Potrebujemo

  • 400 g ajdove moke
  • 250 g kokosovega olja
  • 3 žlice ječmenovega sirupa
  • 80 g temne čokolade
  • 3 merice (3 x 30 g) ProteinFit 80 , okus čokolada
  • 2 žlici kakava
  • 80 g makadamovih oreščkov
  • sladilo po okusu

Postopek

Vse sestavine zmešamo skupaj in dodamo nasekljano čokolado in makadamove oreščke. Dobro premešamo in nastalo testo damo za nekaj ur v hladilnik. Po nekaj urah testo vzamemo ven in oblikujemo majhne piškote, ki jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko.

Pečemo pri temperaturi 180 stopinj približno 15 minut.

Dober tek!