Vsebina
Ječmenov sirup je naravno sladilo, ki se proizvaja s hidrolizo ječmenovega škroba z uporabo naravnih sladnih encimov. Zaradi svoje sestave in nižjega glikemičnega indeksa ne obremenjuje prebave. V primerjavi z navadnim sladkorjem ne povzroča zakisanja želodca (ima višji pH), in tako preprečuje izpiranje nekaterih pomembnih mineralov iz človeškega organizma.
Potrebujemo
- 400 g ajdove moke
- 250 g kokosovega olja
- 3 žlice ječmenovega sirupa
- 80 g temne čokolade
- 3 merice (3 x 30 g) ProteinFit 80 , okus čokolada
- 2 žlici kakava
- 80 g makadamovih oreščkov
- sladilo po okusu
Postopek
Vse sestavine zmešamo skupaj in dodamo nasekljano čokolado in makadamove oreščke. Dobro premešamo in nastalo testo damo za nekaj ur v hladilnik. Po nekaj urah testo vzamemo ven in oblikujemo majhne piškote, ki jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko.
Pečemo pri temperaturi 180 stopinj približno 15 minut.
Dober tek!