Mokra kokosovo-češnjeva torta
Mokra kokosovo-češnjeva torta

Mokra kokosovo-češnjeva torta

Mokra kokosovo-češnjeva torta
Čas češenj se začne. Očesu prijetna oblika, jeziku prijeten okus in poleg tega tudi odlični učinki na zdravje.

Potrebujemo: 
1 skodelica pirine moke,
2 skodelici ovsenih kosmičev,
1 skodelica naribanega kokosa,
2 skodelici češenj,
4 jajca,
2 žlici repičnega olja / lahko tudi sončnično /,
2dcl mleka,
2 odmerka stevije,
1 pecilni prašek,
1/2 žličke sode bikarbone,
1 želatina v prahu,
4 žlice marmelade,
1 limona
Postopek: 
1 / Pečico segrejemo na 180 ° C.
2 / Zmešamo moko, kosmiče, kokos, pecilni prašek, sodo bikarbono.
3 / Jajca ločimo in rumenjake dodamo k moki, skupaj s stevijo, mlekom in oljem. Vse premešamo, dodamo stepene beljake in naredimo zmes, ki ne sme biti redka, niti tako gosta, da bi v njej stala žlica. Če je, dodamo mleko. Če je redka, dodamo moko.
4 / Zlijemo na z oljem namazan pekač in posujemo s češnjami. Pečemo 30 min.
5 / Pripravimo želatino po navodilih z marmelado, prelijemo po kolaču.
Dober tek !!!
Zmes je za pripravo 1 manjšega pekača.