Nattokinase je naravni encim, pridobljen iz tradicionalne japonske hrane natto, ki se proizvaja s fermentacijo sojinih zrn z uporabo bakterije Bacillus subtilis. Ta encim je znan po izjemni sposobnosti podpore različnim telesnim funkcijam, zato postaja vse bolj priljubljen po vsem svetu.
Nattokinase se v azijskih državah uporablja za različne namene. Na Japonskem se uporablja že več kot 2000 let.
Nattokinase Plus vsebuje proteolitični encim nattokinazo in inulin. Proteolitični encimi delujejo kot organski katalizatorji (pospeševalci), ki razgrajujejo velike beljakovinske molekule (beljakovine). Ko jih zaužijemo s hrano, ti proteolitični encimi pomagajo razgraditi prehranske beljakovine v aminokisline, ki jih prebavni sistem zlahka absorbira. Če pa jih zaužijemo na prazen želodec, se encimi absorbirajo v kri in pridejo do tkiv, kjer delujejo sistemsko in razgrajujejo beljakovine neposredno v telesu.
Nattokinase je encim, ki cilja na razgradnjo fibrina, beljakovine, ki ima ključno vlogo pri nastajanju krvnih strdkov. Fibrin je netopna beljakovina, ki nastane v zadnji fazi strjevanja krvi. Najdemo ga v krvnih žilah in krvnem obtoku. Krvne celice so ujete v mrežo iz fibrina. Velika pajčevina lahko privede do zamašitve žil in posledično do razvoja različnih bolezni srca in ožilja.Nattokinase ima sposobnost encimske razgradnje fibrina, kar lahko pomaga pri naravnem procesu razgradnje strdkov v telesu. Ta encim se pogosto uporablja kot naravno zdravilo, zlasti v tradicionalni japonski medicini, saj lahko izboljša ravnovesje v procesu strjevanja krvi.
Nattokinase Plus vsebuje:
- NSK-SD ®nattokinaza
Izvleček iz fermentiranih sojinih zrn, vsebuje 100 mg aktivne snovi v 1 rastlinski kapsuli. Pod to blagovno znamko je certificirana in čista oblika nattokinaze z edinstvenim dovoljenjem za trženje v EU. Encimska aktivnost je 2000 FU (FU = (fibrinolitična enota), kar je enota za razgradnjo fibrina.) Višja kot je ta vrednost FU, močnejši je učinek razgradnje proteinov. - Inulin
Topna vlaknina, ki v tankem črevesju deluje kot prebiotik za probiotične kulture. Deluje kot hrana za lastne dobre bakterije, ki proizvajajo vitamine skupine B in izboljšujejo absorpcijo encima skozi steno tankega črevesja, s čimer je encim maksimalno izkoriščen v telesu.