Piščančje prsi s solato iz avokada
Piščančje prsi s solato iz avokada

Piščančje prsi s solato iz avokada

Piščančje prsi s solato iz avokada

Najpomembnejša ni količina zaužite hrane, ampak njena sestava. 

 

 

Potrebujemo:
4 piščančje prsi
oljčno olje za premaz mesa
2 žlički začimb za pečenje

 

Za solato:
2 avokada, olupljena in narezana na kocke
2 žlički vinskega kisa
2 žlici sesekljanega peteršilja
8 majhnih paradižnikov / rumeni, rdeči /
1/2 pora
1 majhna rdeča in bela čebula
po okusu stevia - naravno sladilo

 

Postopek:
1. Segrejte žar ponev na maksimum.
2. Piščančje prsi premažite z vseh strani z oljčnim oljem in vtrite začimbe v meso.
3. Pecite štiri do pet minut na vsaki strani, da bo meso mehko in znotraj pečeno.

 

Solata:
1. Vse sestavine za solato zmešajte v skledi.
Postrezite skupaj: vedno del solate in narezano piščančje meso. Uporabite lahko preliv s spomladansko čebulo.

 

Dober tek :)