Vsebina
Že samo pripravo medenjakov številne družine izvajajo vsako leto kot skupno dejavnost z otroki, ki jim prinaša veliko veselje. Otroci se veselijo, z veseljem pomagajo pri peki in po hiši se širi tradicionalen vonj. Izvolite - mnogim ljubljena božična atmosfera je tu znova!
Peka priljubljenih medenjakov, njihovo večurno okraševanje in tekmovanje gospodinj, katera izmed njih se lahko pohvali z lepše okrašenimi medenjaki, preprosto, spada k božiču.
Predstavljajte si, da se tako lepo okrašeni medenjaki lahko pripravijo zdravo in okusno hkrati, pri čemer so polni beljakovin zaradi dodanega proteina.
Potrebujemo
- 140 g gladke ovsene moke
- 140 g proteina Wellness Daily Protein, okus natural
- 2 beljaka
- 50 ml stopljenega masla
- 3 žlice medu
- 2 žlici medenjakove začimbe
- ½ žličke pecilnega praška
Postopek
Vse suhe sestavine zmešamo posebej - torej zmešamo moko, protein, pecilni prašek in medenjakovo začimbo. Nato dodamo vse ostale sestavine in ponovno dobro premešamo. Iz mase nastane mehko testo, ki ga pustimo v hladilniku počivati vsaj 2 uri.
Testo nato razvaljamo na približno 5 mm debelino in iz njega izrežemo različne oblike. Pred peko jih premažemo s stepenim jajcem, da se lepo svetijo. Medenjake položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
Pečemo v pečici, ogreti na 150 °C, približno 15 minut. Pustimo, da se ohladijo, in lahko začnemo z okraševanjem.