Proteinski medenjaki

Proteinski medenjaki

Pocasi, a vendarle se bliža najslajši čas leta - božični prazniki in medenjaki so seveda njihov neločljiv del. Poskusite imeti na praznični mizi predvsem zdrave dobrote, tako da jih lahko uživate brez slabe vesti. Ti medenjaki so polni beljakovin, zdravi, hitro pripravljeni in poleg tega božansko okusni.

Vsebina

Že samo pripravo medenjakov številne družine izvajajo vsako leto kot skupno dejavnost z otroki, ki jim prinaša veliko veselje. Otroci se veselijo, z veseljem pomagajo pri peki in po hiši se širi tradicionalen vonj. Izvolite - mnogim ljubljena božična atmosfera je tu znova!

Peka priljubljenih medenjakov, njihovo večurno okraševanje in tekmovanje gospodinj, katera izmed njih se lahko pohvali z lepše okrašenimi medenjaki, preprosto, spada k božiču.

Predstavljajte si, da se tako lepo okrašeni medenjaki lahko pripravijo zdravo in okusno hkrati, pri čemer so polni beljakovin zaradi dodanega proteina. 

Potrebujemo

  • 140 g gladke ovsene moke
  • 140 g proteina Wellness Daily Protein, okus natural
  • 2 beljaka
  • 50 ml stopljenega masla
  • 3 žlice medu
  • 2 žlici medenjakove začimbe
  • ½ žličke pecilnega praška

Postopek

Vse suhe sestavine zmešamo posebej - torej zmešamo moko, protein, pecilni prašek in medenjakovo začimbo. Nato dodamo vse ostale sestavine in ponovno dobro premešamo. Iz mase nastane mehko testo, ki ga pustimo v hladilniku počivati vsaj 2 uri. 

Testo nato razvaljamo na približno 5 mm debelino in iz njega izrežemo različne oblike. Pred peko jih premažemo s stepenim jajcem, da se lepo svetijo. Medenjake položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.

Pečemo v pečici, ogreti na 150 °C, približno 15 minut. Pustimo, da se ohladijo, in lahko začnemo z okraševanjem.