Sestavine
- 1 paket okroglih piškotov
- 1 kompot (marelica, breskev ...),
- 2 x 250g mehkega skute,
- 110g stopljenega masla,
- 1 x vaniljev sladkor,
- 4 dl mleka,
- 1 x želatina,
- 2 dl trsnega sladkorja,
- 1 jajce,
- 2 žlici kakava,
- 2 merici Micellar Casein
Postopek
Najprej 2 dl mleka zmešamo z želatino in pustimo stati 30 min.
Na dno tortnega modela položimo piškote, namočene v kompotovem soku. V mešalnik damo nabreklo želatino, 2 dl vrelega mleka, skuto, maslo, vanilijo, sladkor in Micellar Casein.
Polovico mase prelijemo čez piškote in položimo narezano sadje. V preostali del dodamo kakav, premešamo in prelijemo čez sadje. Pustimo, da se strdi, postrežemo naslednji dan.
Dober tek. :)