Torta z micelarnim kazeinom
Torta z micelarnim kazeinom

Torta z micelarnim kazeinom

Torta z micelarnim kazeinom

Vsebina

Sestavine

  • 1 paket okroglih piškotov
  • 1 kompot (marelica, breskev ...),
  • 2 x 250g mehkega skute,
  • 110g stopljenega masla,
  • 1 x vaniljev sladkor,
  • 4 dl mleka,
  • 1 x želatina,
  • 2 dl trsnega sladkorja,
  • 1 jajce,
  • 2 žlici kakava,
  • 2 merici Micellar Casein

Postopek

Najprej 2 dl mleka zmešamo z želatino in pustimo stati 30 min.

Na dno tortnega modela položimo piškote, namočene v kompotovem soku. V mešalnik damo nabreklo želatino, 2 dl vrelega mleka, skuto, maslo, vanilijo, sladkor in  Micellar Casein.

Polovico mase prelijemo čez piškote in položimo narezano sadje. V preostali del dodamo kakav, premešamo in prelijemo čez sadje. Pustimo, da se strdi, postrežemo naslednji dan.

Dober tek. :)