Veganski čokoladni sladoled
Veganski čokoladni sladoled

Veganski čokoladni sladoled

Veganski čokoladni sladoled
Sestavine
  • 3 banane – narezane na kolobarje in zamrznjene
  • 3 žlice kakavovega prahu
  • 2 merici Vegan Protein okus čokolada/cimet
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 1 žlica vode
  • Ščepec soli
Za okrasitev:
  • Čokoladni kosmiči
Postopek:

Banane narežemo na kolobarje, jih položimo v vrečko, da niso naložene ena na drugo, in jih damo zamrzniti za približno 3 ure ali čez noč. Tako zamrznjene rezine banan skupaj s kakavovim prahom, javorjevim sirupom, Vegan Proteinom, vodo in soljo dobro premešamo s pomočjo kuhinjskega robota. Mešamo približno 3 minute, dokler ne dobimo gladke mase. Na koncu dodamo čokoladne kosmiče in rahlo premešamo. Končno zmes za sladoled damo v posodo in za približno 1-2 uri postavimo v zamrzovalnik.