Vsebina
Če se ne znamo nadzorovati, lahko kasneje nastane odvisnost – npr. od sladkorja, sladkarij. Ko ne moremo z voljo nadzorovati svojih želja in se prenajedamo, lahko to vodi ne le v debelost, ampak tudi v duševne motnje. Želja po hujšanju ostaja neizpolnjena in hujšanje po 40. letu je vse bolj zapleteno. Na srečo obstaja zagotovljena pomoč: NADZOROVATI NEPOSREDNO CENTER SITOSTI IN CENTER LAKOTE.
Če bi bil v vašem telesu hormon, katerega glavna naloga bi bila povzročiti občutek lakote, ga večina od nas verjetno ne bi imela preveč rada. Če pa bi obstajal hormon, ki bi zmanjšal naše želje po hrani, bi ga naročili na vedro. Opisali bomo dva hormona, ki nadzorujeta naš apetit: grelin in leptin.
- Hormon lakote grelin - nadzoruje in povečuje vnos hrane. Sprošča se predvsem v želodcu in signalizira lakoto. Njegova raven igra pomembno vlogo pri določanju, kako hitro se po obroku vrne lakota.
- Hormon sitosti leptin - zmanjšuje vnos hrane. Leptin je tvorjen v maščobnih celicah in vpliva na telesno težo. Predvideva se, da leptin celo pomaga uravnavati grelin. Mnogi debeli ljudje pa so si s prenajedanjem razvili odpornost na njegove učinke in zato niso več sposobni kuriti maščobe kot vir energije.
Občutek lakote je način, kako vam telo sporoča, da potrebuje hranila. Kljub temu mnogi občutijo kronično lakoto ali so lačni tudi takoj po obroku. Pogosto je to posledica neprimerne sestave hrane (pomanjkanje beljakovin ali vlaknin, hormonskega neravnovesja, odpornosti na leptin, motenj med obrokom.
Ste že slišali za DLPA?
Po zaužitju DLPA se v telesu iz njega tvori noradrenalin (prenašalec živčnih impulzov, ki izboljšuje razpoloženje in zmanjšuje apetit). Prav tako spodbuja proizvodnjo gastrointestinalnega hormona holecistokinin (CCK), ki aktivira center sitosti in s tem povzroča občutek sitosti in prenehanje vnosa hrane. CCK se tvori v možganih in črevesju, pomemben je pri ustvarjanju občutkov sitosti in lakote. Če ga je malo, se ljudje prenajedajo – če ga je dovolj, ljudje jedo malo.
Poleg čudovite lastnosti – odstranjevanja prekomerne želje po hrani, DLPA daje občutek budnosti, izboljšuje spomin, na organizem deluje zelo pomirjujoče – povečuje raven endorfinov, ki povzročajo dobro razpoloženje.
DLPA je celo naravni analgetik, ki lajša bolečine. Študije so dokazale, da DLPA ščiti endorfine – ki se tvorijo v telesu in zavirajo bolečine ter depresije, s čimer DLPA zavira nekatere oblike kroničnih bolečin – npr. hrbta, artroze, artritisa, migrene, PMS, zavira nekatere vrste depresij in krepi imunski sistem.
Viri DLPA
V hrani ga lahko najdemo v mleku, skuti, stročnicah, perutninskem in ribjem mesu, jajcih, v izbranih oreščkih, semenih, listnati zelenjavi in polnozrnatih žitih.
Kako in kdaj jemati DLPA za zmanjšanje apetita: vedno zjutraj na tešče v odmerku 500 – 1500 mg, približno eno uro pred obrokom z nesladkano pijačo, najbolje z vitamini C in B6, ki v pomembni meri podpirajo in povečujejo učinke ter absorpcijo esencialne aminokisline fenilalanin.
Naravni prehranski dodatek DLPA extra od Kompave že v kapsulah vsebuje te snovi v pravilnem razmerju. Izogibajte se kombinaciji DLPA extra z beljakovinami – ovirajo absorpcijo DLPA.