LactoFree 90 je idealna izbira za navdušence različnih športnih disciplin, ki si želijo maksimalno rast mišic brez neželenega povečanja maščobne mase. Ima nizko energijsko vrednost (le 119 kcal v enem odmerku) in minimalno vsebnost maščob in ogljikovih hidratov (brez sladkorjev).
Ustvarjen posebej za osebe z intoleranco na laktozo in občutljivim prebavnim sistemom.
Ne vsebuje laktoze (mlečni sladkor), glutena ali kazeina, kar ga naredi idealno izbiro za ljudi z različnimi intolerancami, kot so intoleranca na laktozo, celiakija ali alergija na kazein. Ne obremenjuje želodca, je lahko prebavljiv, zato je primeren tudi za osebe z občutljivim prebavnim sistemom. Zaradi nežnega odstranjevanja laktoze LactoFree 90 ohranja dragocene sestavine sirotke, ki so pomembne za imunski sistem in biološko aktivnost beljakovin, kot so glikomakropeptidi, imunoglobulini in laktoferin. Poleg tega vsebuje tudi zadostno količino kalcija in le minimalno količino denaturiranih beljakovin.
Beljakovine so ena ključnih hranil, ki jih morate zaužiti po fizični aktivnosti:
- beljakovine regenerirajo mišice po fizičnem naporu,
- beljakovine so potrebne za tvorbo različnih encimov in hormonov, ki uravnavajo presnovne procese v telesu,
- beljakovine obnavljajo energetske rezerve v organizmu,
- uživanje beljakovin lahko pomaga ohraniti občutek sitosti in preprečiti kasnejše prenajedanje.
LactoFree 90 vsebuje
- 97% sirotkin beljakovinski izolat (WPI)
Šteje se za najkakovostnejšo in najčistejšo obliko sirotke, saj telesu zagotavlja maksimalno zmogljivost. Vsebuje visoko koncentracijo aminokislin BCAA (do 6,7 g v 1 odmerku), ki so ključne za hitro regeneracijo in gradnjo mišične mase. - L-levcin
Esencialna aminokislina iz skupine BCAA, ki ima izjemen pomen za sintezo beljakovin. Ta aminokislina ima edinstvene lastnosti, saj je njen vpliv na sintezo mišičnih beljakovin večkrat večji kot pri katerikoli drugi aminokislini. Levcin igra ključno vlogo kot sprožilec procesa sinteze mišičnih beljakovin, kar na koncu podpira rast mišic in regeneracijo mišičnega tkiva. - L-glutamin
L-glutamin je aminokislina, ki ima pomembne vloge v organizmu, zlasti v mišičnem tkivu in imunskem sistemu. L-glutamin se pogosto imenuje "aminokislina regeneracije" zaradi svoje vloge pri popravljanju in regeneraciji mišičnih tkiv. Poleg tega pomaga zmanjšati katabolizem mišic (razgradnjo mišičnih tkiv za energijo), s čimer se ohranja mišična masa in športna zmogljivost. Glutamin je pomemben tudi za ohranjanje zdrave funkcije tankega črevesa, integritete sluznice in imunskega odziva. Njegov zadosten vnos iz hrane je pomemben za ohranjanje celotnega zdravja prebavnega sistema. - Vitamin C
Podpira imunski sistem, tvorbo kolagena in ima antioksidativne lastnosti. Intenzivna vadba lahko začasno zavira imunski sistem in povečuje tveganje za okužbe. Vitamin C je močan antioksidant, ki pomaga zaščititi celice pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali, ki se lahko proizvajajo med intenzivno vadbo. Z zmanjšanjem oksidativnega stresa podpira hitrejšo regeneracijo po treningu. - Vitamini skupine B
Vitamini skupine B (B6, B2, B1, B12, B9) v beljakovinah igrajo pomembno vlogo v številnih biokemičnih procesih v telesu, vključno s presnovo ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin. Ti vitamini imajo tudi pomemben vpliv na energetski metabolizem, živčni sistem in tvorbo rdečih krvničk. Ker je športna zmogljivost pogosto povezana z zahtevnimi fiziološkimi zahtevami za telo, lahko vitamini skupine B pozitivno vplivajo na športno zmogljivost.